Twitter'a, başkanın kim olduğunu gösterdi!

Twitlerine "bilgiyi doğrula" etiketi konulmasına öfkelenen Trump, "Ben başkanım. Buna izin vermem" demişti. Dediğini yaptı! Trump, bugün sosyal medya platformlarına ilişkin kararname imzalayacak.

DÜNYA 28.05.2020, 09:17 28.05.2020, 09:22
Twitter'a, başkanın kim olduğunu gösterdi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, paylaştığı bazı twitlere "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyen Twitter'ı sert dille eleştirmiş ve Twitter'ı "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ve "2020 seçimlerine müdahale etmek" ile suçlamıştı.

"Twitter, ifade özgürlüğünü tamamen kısıtlıyor ve başkan olarak ben buna izin vermem." diyen ABD Başkanı Donald Trump, bugün sosyal medya platformlarına ilişkin kararname imzalayacak.

Sözcü Kayleigh McEnany açıkladı

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Amerikan Başkan Donald Trump'ın, perşembe günü sosyal medya platformlarına ilişkin bir kararname imzalayacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter başta olmak üzere bazı sosyal medya platformlarına yönelik "kapatma" tehdidinin ardından, Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, atılacak adımlara ilişkin gazetecilerin sorusunu cevapladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, ABD Başkanı Donald Trump'ın perşembe günü sosyal medya konusunda bir kararname imzalayacağını açıkladı ancak kararnamenin içeriğine ilişkin bir ayrıntı aktarmadı.

Trump ve Twitter arasındaki kavga

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasını engellemek için bazı paylaşımların altına "bilgiyi doğrulama" etiketi ekliyordu. Salı günü ABD Başkanı Donald Trump'ın Kaliforniya eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda attığı tweetlere de "bilgiyi doğrulama" etiketi uygulanmıştı.

"Bilgiyi doğrula" uyarısının ABD Başkanı Donald Trump'ın "seçimlerle ilgili" twitlerine de uygulanması ABD'de gündem olmuştu. Uyarının gündem olmasının ardından ABD Başkanı Trump uygulama hakkında Twitter üzerinden bir açıklama yapmış ve Twitter'ı tehdit etmişti. Trump, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ile suçlamıştı.

Çarşamba günü sabahı yaptığı Twitter paylaşımında ABD Başkanı Donald Trump, kararnamenin ilk sinyalini şu sözlerle vermişti:

"Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız."

Yorumlar (0)