TV sunucusundan Trump'a: Hastasın, kindarsın ve iğrençsin!

MSNBC sunucusu Mika Brzezinski, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Temsilciler Meclisi üyesi olan gazeteci Joe Scarborough hakkında sarf ettiği sözlere ilişkin, "Konumumu kullanarak şunu söyleyeceğim: Donald, sen hastasın. Bunu sadece Joe’ya kızgın olduğu için yapıyorsun. Çünkü senin başkalarına ilgisiz, empatisiz olduğunu ve bu devasa insani felaketle baş edemediğini, sadece daha da kötüleştirdiğini ve kötüleştirmeye devam ettiğini söylüyor. Ayrıca diğer insanları kendi virüsüne karşı korumak için maskesini bile takmıyorsun. Kindar ve iğrençsin." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 23.05.2020, 16:10
TV sunucusundan Trump'a: Hastasın, kindarsın ve iğrençsin!

MSNBC sunucusu Mika Brzezinski, 20 Mayıs günü gerçekleştirilen yayında, ABD Başkanı Donald Trump'ı, ülkede tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısına ilişkin açıklamaları nedeniyle eleştirdi. 

Dünyada toplam vaka sayısının yüzde 31'inin ABD’ye denk geldiğini vurgulayan Brzezinski, bu durumun ülke tarihine insani felaket olarak geçeceğini ifade etti. Sonucu, "Başkan bu felaketi önleyebilirdi." ifadesini kullandı. 

Brzezinski, Trump'ın sık sık okları başka yöne çekmeye çalıştığını ve Twitter hesabından "türlü saçmalıklar yazdığını" belirterek, ABD Başkanı'nın eski Temsilciler Meclisi üyesi olan gazeteci Joe Scarborough hakkında sarf ettiği sözlere ilişkin, şu açıklamayı yaptı:

“Konumumu kullanarak şunu söyleyeceğim: Bunlar hasta insanın sözleri. Donald, sen hastasın. Bu genç kadının ailesini ve eşini acılarını tekrar yaşamaya zorluyorsun ve bunu sadece Joe’ya kızgın olduğu için yapıyorsun, çünkü o seni bugün bir kez daha köşeye sıkıştırdı, çünkü o gerçekleri konuşuyor ve bunu açık açık yapıyor. Çünkü senin başkalarına ilgisiz, empatisiz olduğunu ve bu devasa insani felaketle baş edemediğini, sadece daha da kötüleştirdiğini ve kötüleştirmeye devam ettiğini söylüyor. Ayrıca diğer insanları kendi virüsüne karşı korumak için maskesini bile takmıyorsun. Kindar ve iğrençsin."

Ne olmuştu?

Joe Scarborough, Temsilciler Meclisi üyesi olduğu sırada 2001 yılının Temmuz ayında stajyeri, ofisinde ölü bulunmuştu. Yapılan otopsi, 28 yaşındaki kadının kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybettiğini gösterdi. Fakat bazı insanlar, olaya ilişkin komplolar üretmeye başladı. Aralarında mevcut ABD Başkanı Donald Trump da yer alıyor. Trump, 2017 yılında olaya ilişkin tekrar soruşturmanın açılmasını istemişti. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Psikopat Joe Scarborough ile ilgili Florida’da yaşananlara ilişkin ne zaman soruşturma başlatılacak? Bu cinayet yanına kar mı kalacak? Bazı insanlar öyle düşünüyor. Kongreyi neden bu kadar sessiz ve hızlı bir şekilde terk etti? Açık değil mi? Peki şimdi neler oluyor? Tam kafadan kontak!" ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)