Türkiye'nin doğalgaz keşfi Rus ve Avrasya medyasından büyük yankı uyandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Karadeniz’de doğalgaz bulundu’ duyurusu Rus ve Avrasya basınında büyük yankı uyandırdı. Özellikle Rus basını, Türkiye’nin bu keşfini “Türkiye'nin enerjide bağımsızlığa adım atışı” olarak değerlendirdi.

DÜNYA 21.08.2020, 22:01 21.08.2020, 22:18 Hanife
Türkiye'nin doğalgaz keşfi Rus ve Avrasya medyasından büyük yankı uyandırdı

Dünya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeli haberine geniş yer verdi.

Özellikle Rus basını,  ülkelerinden ithal edilen doğalgazın yerini alacak olan keşfi, ‘Türkiye'nin enerjide bağımsızlık adımı’ olarak değerlendirdi.

Karadeniz’deki doğal gaz keşfini Rus internet haber sitesi olan Vesti.ru’nun,  “Türkiye, Rus gazına alternatif arıyor” başlığıyla yer verdi.

Haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şu ifadelerle okuyuculara aktarıldı:
 



Ayrıca haberde,  Mavi Akım ve TürkAkım boru hatlarıyla Rusya’dan Türkiye’ye doğal gaz sevk edildiği hatırlatılarak, koronavirüs pandemi sürecinde doğalgaz sevkiyatın yarı yarıya düştüğü belirtildi.



"Türkiye'nin bütçesine destek olacak"

Türkiye’deki bu önemli gelişmeye Ren TV’nin haber sitesinde ise “Karadeniz’de yapılan doğal gaz keşfi Türkiye’nin bütçe durumunu değiştirecek” başlığıyla yer verildi.

Haberde, gerçekleştirilen doğal gaz keşfinin Türkiye’nin bütçesine katkı sağlayacağı belirtilerek, Berat Albayrak’ın “Türkiye, enerjide tümden bağımsızlık için büyük bir adım attı.” İfadelerine yer verilerek okuyuculara aktarıldı. 

“Türkiye Karadeniz’de büyük doğalgaz sahası keşfetti” başlığı atan Rus haber ajansı İnterfaks ise haberde,  sahanın 320 milyar metreküp hacme sahip olduğu ve bunun Türkiye’nin en büyük doğal gaz keşfi olduğu bilgisi verildi.

Rus Pravda gazetesinin de “Türkiye Karadeniz’de doğalgaz buldu” başlığıyla yer verdiği haberde, Türkiye’nin aynı zamanda Doğu Akdeniz’de araştırma faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Haberde, Doğu Akdeniz’deki keşif çalışmalarının Türkiye ile Yunanistan arasında sorunlara yol açtığı ve Fransa’nın Yunanistan’ı desteklemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa’yı sert bir şekilde uyardığı değerlendirilmesi yapıldı.



Karadaniz’deki keşif,  Avrasya’da da büyük ilgi uyandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'deki sondaj açıklamalarının ardından Gürcistan'ın en büyük haber ajanslarından biri olan İnterpressnews ise haberi, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de büyük doğal gaz rezervleri keşfettiğini doğruladı" başlığı ile duyurdu.

Türk basınının kaynak gösterildiği haberde Erdoğan'ın şu sözlerine yer verildi:



AA’yı kaynak gösteren Kazakistan ulusal haber ajansı Kazinform’da  "Türkiye, Karadeniz'de doğal gaz kuyusu buldu" başlığıyla verdi.

Haberde Erdoğan’ın şu sözlerine yer verdi:


Zakon.kz haber sitesi ise NTV televizyon kanalını kaynak göstererek, "Erdoğan, Karadeniz'de büyük doğal gaz kuyusunun bulunduğunu ilan etti" başlığı attı.

Zakon.kz, haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözlerine yer verdi:


 

Yorumlar (0)