Türkiye’nin doğal gaz keşfi dünya basınında

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan gaz keşfi, dünya basınında büyük bir yer kapladı.

DÜNYA 27.12.2022, 10:58
Türkiye’nin doğal gaz keşfi dünya basınında

Türkiye, doğal gaz çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Karadeniz'de Çaycuma-1 bölgesinde gerçekleştirilen sondaj çalışmalarında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son güncelleme ile beraber bulunan toplam doğal gazın 710 milyar metreküpe çıktığını açıklamıştı.

“İlk keşifler revize edildi”

Enerji noktasında adımlar atmaya devam eden Türkiye’nin keşfine işaret eden Reuters haberinde, "Türkiye'nin Karadeniz üzerinde bulduğu doğal gazın hacmi mevcut durumda 710 milyar metreküp. İlk keşifler revize edildi" dedi.

Türkiye'nin Sakarya bölgesinde 13 kuyu açtığı ifade edilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Çaycuma-1 sahasındaki yeni keşfimiz ile beraber Karadeniz'de bulunan gaz rezervi 170 milyar metreküp artış göstererek 710 milyar metreküpe ulaştı." şeklindeki açıklamasına yer verildi.

Sakarya’da keşfedilen doğal gaz alanının 2023 senesinde faaliyete sokulacağı ve ulusal şebekeye bağlanacağını ifade etti.

“Türkiye, Akdeniz'de hidrokarbon arıyor”

Diğer bir taraftan Türkiye'nin, Akdeniz bölgesinde de hidrokarbon kaynakları arama çalışması yaptığını, anlaşmazlık bulunan sulardaki çalışmalarının Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan’daki gerilimi yükselttiği dile getirildi.

Aynı haberde, Türkiye’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir gaz merkezi oluşturma düşüncesinde de dikkat çekildi.

“Doğal gaz beklentisi üçte bir oranında arttı”

"Türkiye, Karadeniz sahasındaki doğal gaz rezervlerinde büyük artışı duyurdu" başlığı atan Bloomberg, yaşananları okurları ile paylaştı.

Konuya dair haberinde, "Türkiye, yeni bir keşifle beraber Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezerv beklentisini ortalama üçte bir oranında yükseltti." ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Yeni keşifle beraber rezervler 710 milyar metreküpe çıktı” açıklamasına vurgu yapıldı.

“Yeni kapıları aralayacak”

"Türkiye, mevcut açık deniz faaliyetleri ve yeni keşif çalışmaları ile Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervlerini çoğalttı" diye yazan Word Oil adlı internet sitesi, Erdoğan'ın, "Bu rezerv, yeni keşiflere kapı açacaktır. En kısa süre içerisinde yeni kuyular açmak için adım atacağız." dediği kaydedildi.

Yorumlar (0)