Türkiye’de seçim dünya basınının gündeminde

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri dünya basınında geniş yankı uyandırdı. İngiliz, Orta Doğu ve ABD basını yaşanan gelişmeleri okuyucularına aktarıyor. İşte dünya basınında Türkiye’de seçimler…

DÜNYA 28.05.2023, 12:54
Türkiye’de seçim dünya basınının gündeminde

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimler ikinci tura kaldı. Liderler ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan ise yüzde 5,17 oy aldı.

Bu sonuçların sonrasında yurt genelinde ikinci tur heyecanı başladı. Dünya basının dikkati de Türkiye’de gerçekleştirilen seçimlere döndü. Birden fazla ülkenin basın kuruluşları gelişmeleri okurlarına paylaşmaya devam ediyor.

Ta Nea: Erdoğan ikinci tur için avantajlı

“Erdoğan ikinci tur için avantajlı” ifadesinde bulunan Yunanistan'dan Ta Nea, iki adayın da seçmenleri sandığa çağırdığına değindi.

Washington Post: Türkiye seçimleri

ABD’nin önemli basın kuruluşlarından olan Washington Post, “Türkiye seçimleri “şeklinde bir başlık kullandı.

İkinci tur için “tarihi” değerlendirmesinde bulunan Washington Post, Erdoğan'ın dış politikasında seyrettiği tutuma değindi.

Guardian gazetesi: Tavır değişikliğine gidildi

Seçimlerin ikinci turunda muhalefetin tavır değişikliğine gittiğine değinen İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye’de seçimleri ana sayfadan verdi. Erdoğan’ın ilk turda kazandığına değinen gazete, Ümit Özdağ’ın muhalefete olan desteğine işaret etti.

AFP: “Erdoğan kesin galibiyeti almaya çok yaklaşmıştı”

AFP 14 Mayıs seçimlerine işaret eden AFP, birçok anket firmasının yanıldığına işaret etti.

“Erdoğan kesin galibiyeti almaya çok yaklaşmıştı” ifadesinde bulunan AFP, seçimlerin bölgesel açıdan oldukça önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

AP: Ankara’nın ötesinde olabilir

“Nihai sonuçlar Ankara'nın çok ötesinde etkileri olabilir” şeklinde seçimleri değerlendiren AP ise Türkiye'nin Asya ile Avrupa’nın kavşağında yer aldığını ve NATO'da kilit bir rol üstlendiğini ifade etti.

Yorumlar (0)