"Türkiye'ye yardım seçeneklerini değerlendiriyoruz!"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib'de yaşanan son gelişmeler sonrası açıklamalar yaptı. Pompeo, "Türkiye ile iletişim halindeyiz. Türkiye'ye yardım seçeneklerini değerlendiriyoruz" dedi.

DÜNYA 29.02.2020, 09:06
"Türkiye'ye yardım seçeneklerini değerlendiriyoruz!"

İdlib'de Türk askerine yapılan saldırıyı şiddetle kınayan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Esed rejimi, Rusya ve İran saldırılarına son vermeli" uyarısını yaptı.

Pompeo, "Türkiye ile iletişim halindeyiz. Türkiye'ye yardım seçeneklerini değerlendiriyoruz. İnsani erişim sağlanmalı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı uyarınca siyasi bir çözüm geliştirilmelidir" mesajını verdi.

"Aşağılık ve utanmazca bir saldırı"

Yapılan saldırıyı "aşağılık ve utanmaz" olarak niteleyen ve ABD'nin Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Pompeo, "Hayatını kaybeden Türk askerleri için Türkiye devletine taziyelerimizi gönderiyoruz. ABD bu saldırıyı mümkün olan en şiddetli şekilde kınamaktadır." ifadelerine yer verdi.

"Esad rejimi, Rusya, İran rejimi ve Hizbullah ateşkesi engelliyor"

Pompeo, "Esad rejimi, Rusya, İran rejimi ve Hizbullah'ın bu eylemleri, Suriye'nin kuzeyinde ateşkes sağlanmasını doğrudan engelliyor. Saldırılar sona ermeli, insani erişim sağlanmalı ve BM Güvenlik Konseyi'nin (UNSCR) 2254 sayılı kararı uyarınca siyasi bir çözüm geliştirilmelidir." dedi.

ABD olarak "rejim ve Rus vahşetini" önlemek için Türkiye ile iletişim içinde olduklarını kaydeden Pompeo, Türkiye'ye destek olmak adına seçenekleri gözden geçirdiklerini belirtti.

Yorumlar (0)