Türkiye'ye saldıran BAE destekli hesaplar kapatıldı!

Twitter, Türkiye aleyhine yayın yapan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteklediği sözde "uzman" şahısların hesaplarını kapattı. 

DÜNYA 07.07.2020, 09:08 07.07.2020, 10:37
Türkiye'ye saldıran BAE destekli hesaplar kapatıldı!

Twitter'dan çok konuşulacak bir adım geldi. 

Washington Examiner  ile Newsmax gibi bazı haber sitelerinde Orta Doğu'ya ilişkin makaleler yayımlayan şahısların hesapları sosyal medya platformu tarafından kapatıldı. 

19 Twitter hesabında kullanılan isimlere ilişkin bir gerçek ortaya çıkarıldı. Bu isimlerin 46 değişik yerde 90'dan fazla makale yayımladığı belirlendi. Fakat bu hesapların "gerçek" şahıslara ait olmadığı tespit edildi. 

Twitter yetkililerinden biri, The Daily Beast'e yaptığı açıklamada, bu hesaplara bir devlet tarafından destek verildiğine ilişkin somut delillere sahip olduklarına dikkat çekti. 

Türkiye ile Katar'ı hedef alıyorlardı

Bu hesapların makalelerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) destek veren fikirler sunduğu, Türkiye ile Katar'a yönelik eleştirilerde bulunduğu ve İran'a daha fazla yaptırım uygulanması gibi meseleleri desteklediği ifade edildi.

Makalelerde neredeyse aynı cümlelerin kullanıldığına dikkat çekilirken, kullanıcıların Türkiye'nin Libya'da üstlendiği rolden hoşlanmadığı kaydedildi.

 

Yorumlar (0)