Türkiye'ye iadesi kararı verilmişti: Arnavutluk'ta yeni gelişme

Türkiye'de uzun bir süre gündem olan Fatih Özer'e ilişkin yeni bir gelişme daha meydana geldi. Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine dair karar Arnavutluk Yüksek Mahkemesine taşındı.

DÜNYA 16.03.2023, 09:37 17.03.2023, 09:10
Türkiye'ye iadesi kararı verilmişti: Arnavutluk'ta yeni gelişme

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi tarafından yapılmış olan paylaşımda Özer'in Türkiye'ye iade edilmesini öngören kararı temyiz etmesiyle davanın 13 Mart'ta resmen mahkeme kayıtlarına alındığı kaydedildi.

Yapılan paylaşımda temyizin incelenmesi sonrasında gelecek günlerde mahkeme kararının duyurulacağı ifade edildi.

Yüksek Mahkemedeki süreç sonrasında iade kararını Adalet Bakanı veriyor.

Özer, Ağustos ayında Arnavutluk'ta yakalanmıştı

Kırmızı bülten ile aranan Özer, 30 Ağustos 2022 tarihinde Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

Elbasan Asliye Mahkemesi'nin 2 Eylül 2022 tarihinde Özer'in tutukluluğunun devamına dair verdiği karar da 14 Eylül tarihinde Özer'in avukatları tarafından temyize götürülmüştü.

Dıraç Temyiz Mahkemesi de 20 Eylül tarihinde Özer'in tutukluluğuna dair kararı onamıştı.

İçişleri Bakanı Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme süreci sonrasında Özer'in Türkiye'ye iade edileceği bilgisini paylaşmıştı.

Özer, 7 Aralık tarihinde kararı temyize götürmüştü

Elbasan Asliye Mahkemesi, 17 Kasım 2022 tarihindeki duruşmada, Elbasan Savcılığı'nın "Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine izin verilmesi" yönündeki talebinin kabul edildiğini kaydetmişti.

Özer ise 7 Aralık tarihinde kararı temyize götürmüştü.

Karara dair Dıraç Temyiz Mahkemesi'nde görülmüş olan duruşma 16, 20, 27 ve 30 Aralık 2022 tarihlerinde görülmüştü. Dıraç Temyiz Mahkemesi, 30 Aralık tarihindeki duruşmada Özer'in Türkiye'ye iadesine dair kararı onaylamıştı.

Yorumlar (0)