Türkiye'ye F-16 satışı: ABD'den yeni açıklama

Antony Blinken, ülkemize F-16 savaş uçağı satışının NATO için çok önemli olduğunu dile getirdi.

DÜNYA 23.03.2023, 23:31
Türkiye'ye F-16 satışı: ABD'den yeni açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ülkemizin yeni F-16 savaş uçaklarını ve halihazırdaki F-16 filosu için modernizasyon kitlerini edinmesi gerektiğini, bunun NATO için çok önemli olduğunu kaydetti.



"NATO için çok önemli"

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde konuşma yapan Blinken'a, F-16 savaş uçaklarının ülkemize satışı ve Joe Biden yönetiminin ülkemizin bu F-16'ları 'ABD'nin ortakları ve müttefiklerine karşı kullanılmadığından emin olmak amacıyla attığı adımlar' soruldu.

ABD Dışişleri Bakanı, "Türkiye'nin, yenilenmiş F-16 savaş uçakları ve halihazırdaki F-16'lar için modernizasyon paketini edinmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun NATO için çok önemli olduğu kanaatindeyiz." yanıtını verdi.



"Müttefiklerimizin birbirleriyle uyumlu olmalarını sağlıyoruz"

Diğer taraftan, NATO müttefiklerinin arasındaki tansiyonun düşürülmesi ve gerilime yol açacak söylem veyahut eylemden uzak durulması için çalıştıklarını dile getiren Blinken, şöyle devam etti: 

"Yunanistan, Türkiye veyahut bir başka NATO müttefikine ilişkin gayretlerimizin odak noktası, tam anlamıyla birbirleriyle uyumlu olmaları için gereksinimleri olan teknoloji ve ekipmana sahip olmalarını temin etmektir. Aynı zamanda, elbette ki aralarında bir anlaşmazlık varsa temin ettiğimiz herhangi bir teknoloji veyahut ekipmanın bu anlaşmazlıklarda kullanılmamasını da sağlıyoruz."

Yorumlar (0)