Türkiye'ye F-16 satışı: ABD'den yeni açıklama

Lloyd Austin, Türk basın mensubunun ülkemizin F-16 alım talebine dair sorusu üzerine “Türkiye çok kıymetli bir ortak. İlişkimizi kuvvetlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapmayı sürdüreceğiz.” dedi.

DÜNYA 16.03.2023, 00:41
Türkiye'ye F-16 satışı: ABD'den yeni açıklama

ABD Savunma Bakanı Austin, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile birlikte Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun toplantısının akabinde ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 



"Elimizden geleni yapıyoruz"

Türk basın mensubunun, "Ülkemiz yeni F-16 savaş uçağı ve mevcut F-16 savaş uçakları için modernizasyon kitleri satın almak istiyor. Ankara, en kısa zamanda onay çıkmamasının yalnızca ülkemizin değil NATO’nun da güvenliğine zarar vereceğini vurguluyor. Sizin bu değerlendirme hususunda görüşünüz nedir? Ülkemize F-16 verilmesine ilişkin ne düşünüyorsunuz?" sualine Austin şöyle cevap verdi:

"Türkiye bir NATO müttefikimizdir ve Türkiye ile güçlü ve uzun bir ilişkimiz var. Bunu olabildiği kadar bu şekilde sürdürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. NATO müttefiklerimiz arasında ortak çalışabilirliği devam ettirmek bizim için çok önemlidir. Bu her daim odaklandığımız ve öncelikli bir şeydir."



"Türkiye çok kıymetli"

Kongreye henüz tebliğ edilmeden bekleyen ekipman ve silah satış talepleri hakkında yorumda bulunmayacağını kaydeden Austin, "Fakat yine de altını çizmem gerekir ki Türkiye çok kıymetli bir ortak. İlişkimizi kuvvetlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapmayı sürdüreceğiz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)