Türkiye ve Suriye'ye 7 milyar avroluk yardım

Suriye ve Türkiye'deki afetzedeler için Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda yaklaşık olarak 7 milyar avroluk (142,8 milyar lira) yardım taahhüdünde bulunuldu.

DÜNYA 20.03.2023, 21:02 22.03.2023, 08:58
Türkiye ve Suriye'ye 7 milyar avroluk yardım

6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerden Suriye ve Türkiye'de etkilenenler için gerçekleştirilen Uluslararası Bağışçılar Konferansı tamamlandı.

Konferansın kapanış konuşmasını yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Suriye ve Türkiye'deki afetzedeler için Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda yaklaşık olarak 7 milyar avroluk yardım taahhüdünde bulunulduğunu bildirdi.

Kristersson, deprem felaketinden etkilenenlerin yalnız olmadığını ve desteklerinin devam edeceğini dile getirerek, yardımlara geniş katılımın önemine işaret etti.



"Beklentileri aştık"

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise "Bugün uluslararası camianın Suriye ve Türkiye'deki tekrar yapılanma gayretlerine güçlü bir biçimde destek verdiğini görmek bizi çok mutlu etti. Hep birlikte beklentileri aştık." dedi.

"Bu konferans yalnızca bir başlangıç. Önümüzde daha çok iş var. İlerleyen haftalarda, aylarda ve senelerde birlikte çalışmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuşan Leyen, "Taahhütlerin zamanında ve eksiksiz yerine getirilmesini temin edeceğiz. Hesap verilebilirlik ve tam şeffaflık içerisinde yatırımımızın sahada en kuvvetli etkiye sahip olmasını temin edeceğiz." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)