Türkiye ve Sudan, tarım iş birliği protokolünü imzaladı 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Sudanlı mevkidaşı ile bakanlık binasında bir araya geldi. İki ülke çiftçilik, tarım araştırmaları, üretim, tarım hastalıkları gibi konuları kapsayan “tarım protokolü” imzaladı. 

DÜNYA 30.06.2021, 10:21 01.07.2021, 09:58
Türkiye ve Sudan, tarım iş birliği protokolünü imzaladı 

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ve heyeti ile Sudan Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Abdurrahim Hater ve ekibi bakanlık binasında bir araya geldi. Müzakereler kapsamında görüşme yapan ikili, basın toplantısı düzenledi ve sonrasında tarım alanında iş birliği protokolünü imzaladı. 



Pilot çiftlik, tarım araştırmaları, tohumculuk, üretimin artırılması, tarım hastalıkları ve tarımsal eğitim konularını kapsayan sözleşmenin 2014 senesinde iki ülke arasında imzalanan sözleşmenin devamı ve geliştirilmişi olduğu ve 2 gün boyunca bu konu hakkında toplantı yapıldığı aktarıldı. 



“Birikimimizi Sudan ile paylaşmaktan mutluyuz” 



Tun: “Sudan, bizim dost ve kardeş ülkemizdir. Bugüne kadar sağladığımız birikimimizi Sudan ile paylaşmaktan mutluyuz. Onların da birikimlerini geliştirmelerine yardımcı olacağız ve bunu karşılıklı kardeşlik ilişkisi içinde yürüteceğiz. Ülkelerin gıda güvenliklerini sağlamak amacıyla daha fazla iş birliği yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple Sudan ile tarımsal ilişkilerimizi dünden daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Türk iş insanlarımız Sudan’daki tarım faaliyetlerini gerçekleştirmenin yanı sıra teknik kapasitenin paylaşımını da yapacak.” 



Hater ise iki ülkenin ve gelecek nesillerin kazanımı olan bu sözleşmenin imzalanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Yorumlar (0)