"Türkiye olmasaydı başaramazdık!"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye olmadan DEAŞ'a karşı elde ettiğimiz başarıyı sağlayamazdık" dedi.

DÜNYA 21.01.2020, 20:34 22.01.2020, 00:09
"Türkiye olmasaydı başaramazdık!"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefik. Türkiye aynı zamanda en fazla terör saldırısına da maruz kalan müttefik. DEAŞ'a karşı mücadelede önemli rol oynuyorlar. Irak ve Suriye'yle sınır paylaşan Türkiye'nin sağladığı altyapı olmasaydı, DEAŞ'a karşı elde ettiğimiz başarıyı sağlamak mümkün olmazdı." ifadelerini kullandı.

Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki ilişkiler

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan Stoltenberg, Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki ilişkilerin büyük öneme sahip olduğunu belirtti. 

Stoltenberg, "Taraflar arasında iklim değişimi, ticaret ve İran nükleer anlaşması gibi farklı konularda görüş ayrılıkları var. Ancak bunlara rağmen, söz konusu barış ve güvenlik gibi ortak çıkarlar olduğunda birlikte hareket ediyoruz." dedi.

"Libya konusunda destek verebiliriz"

NATO'nun Libya konusunda BM nezdinde yürütülen siyasi süreci desteklediğini belirten Stoltenberg, "Talep olması durumunda (AB'nin Libya'da insan kaçakçıları ile mücadele ve Birleşmiş Milletler'in silah ambargosunu denetlemek için kurulan) 'Sophia Operasyonuna daha fazla katkı sunabiliriz." diye konuştu.

Yorumlar (0)