"Türkiye'nin tıbbi yardımları için teşekkür ederiz"

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye'nin İran'a gönderdiği tıbbî ve insanî yardım malzemeleri için şükranlarını sundu. 

DÜNYA 30.03.2020, 15:10
"Türkiye'nin tıbbi yardımları için teşekkür ederiz"

İran Ankara Büyükelçisi Ferazmend, "Türkiye'ye tıbbi yardım malzemesi gönderdiği için teşekkür ediyoruz." diyerek Covid-19 salgınının son yıllarda dünyada eşi benzeri görülmemiş bir krize yol açtığını belirtti. 

ABD'nin uyguladığı ekonomik yaptırımların Avrupa ülkelerine İran'a insanî yardım konusunda izin vermediğini söyleyen Büyükelçi Ferazmend, "Tüm dünya ülkeleri siyasi ve coğrafi farklılıklarını bir yana bırakarak bu yıkıcı virüse karşı el ele vermeli ve hep birlikte karşı koymalıdırlar." şeklinde konuştu.     

Yardımlar İran'a ulaşmıştı

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'nın servis ettiği habere göre, Türkiye tarafından İran'a Covid-19'la mücadele kapsamında gönderilen 10 ton tıbbi ve insani yardım malzemesini taşıyan İran Ordusu'na ait uçak sabah saatlerinde ülkeye iniş yapmıştı.

Söz konusu malzemeler arasında ilaçlar, maskeler, yalıtımlı giysiler, eldivenler, gözlükler, ateş ölçerler, el ve yüzey dezenfektanları yer alıyor.

   

Yorumlar (0)