"Türkiye'nin operasyonu kabul edilemez"

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası bir operasyonunun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

DÜNYA 06.08.2019, 12:27 06.08.2019, 12:33
"Türkiye'nin operasyonu kabul edilemez"

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeyine düzenlenecek olası bir harekâta ilişkin açıklamalarda bulundu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'ya giderken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mark Esper, "Suriye'nin kuzeyine yapılacak herhangi bir tek taraflı operasyon kabul edilemez. Ankara ile bir anlaşmaya varmayı umuyoruz." dedi. 

"Tek taraflı adımları engelleyeceğiz"

Esper, sözlerine şöyle devam etti:

"Yapacağımız şey şu: ABD, Türkiye ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Suriye’nin kuzeyinde paylaştığı ortak çıkarlarına bir kez daha zarar verecek tek taraflı sınır ötesi adımları engellemek."

Diğer bir yandan Esper, Türkiye'nin endişelerini gidermek için bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını da kaydetti. Esper, söz konusu düzenlemeye ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile de ABD ile de paylaştık. Taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)