Türkiye'nin desteklediği Serrac'ın başarısı "ateşkes" dedirtti!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Libya'da ateşkes sağlanması için taraflara çağrıda bulundu.

DÜNYA 29.06.2020, 09:15 29.06.2020, 09:40
Türkiye'nin desteklediği Serrac'ın başarısı "ateşkes" dedirtti!

Libya'da Türkiye'nin desteklediği Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Mısır, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteğini alan gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'i ülkenin doğusuna doğru itmeyi başararak Sirte'de çaresiz bıraktı. 

Bunun üzerine darbeci Halife Hafter'in yaşadığı çaresizlik, kendisini destekleyen ülkelerin de paniğe kapılmasına neden oldu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin darbeci Halife Hafter milislerine karşı gösterdiği başarı, Türkiye'nin de başarısı olarak değerlendirilecek. Böylece Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hâkimiyeti artacak.

Fransa ve Rusya'dan ateşkes çağrısı geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cuma günü kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider, Libya'da yaşanan krize ve çatışmalara son verilmesi, siyasi müzakerelerin tekrar başlatılması için çağrı yaptı. 

Öte yandan, Almanya, Fransa ve İtalya da siyasi müzakerelerin yeniden başlatılabilmesi için Libya'da çatışmalara son verilmesini talep etmiş ve diğer ülkelerin buraya müdahale etmemesi gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)