Türkiye korkusu! ABD devriyeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamalrı sonrası ABD, Fırat'ın doğusunda bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Abyad ilçesinde devriye gezdi.

DÜNYA 06.10.2019, 14:24
Türkiye korkusu! ABD devriyeye başladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fırat'ın doğusunda bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Rakka ilinin Tel Abyad ilçesinde devriye görevi başlattı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Rakka'nın Tel Abyad ilçesinde ABD bayraklı personel taşıyıcı 7 zırhlı araçtan oluşan konvoyun devriye gezdiği belirlendi.

Gece geç saatlerde bölücü terör örgütü YPG/PKK, zorla saflarına katarak silah altına aldığı bir grup Arap kökenli savaşçıyı işgal altında tuttuğu Fırat'ın doğusundaki sınıra yakın Tel Abyad ve Ras'ül Ayn bölgelerine konuşlandırmıştı.

Öte yandan bölücü terör örgütü YPG/PKK, Tel Abyad ve Ras'ül Ayn bölgelerine iki askerî araç konvoyuyla içinde keskin nişancılar ve el yapımı patlayıcı (EYP) ekiplerinden oluşan destek gücü sevk etmişti. Araçlar bölgeye askerî mühimmat da nakletmişti.

ABD'nin Suriye'de 18 üssü var

Kendi projesi olan terör örgütü DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015 senesinden bu tarafa YPG/PKK'ya askerî destek veren Amerika'nın Suriye'de toplam 18 üs ve askerî noktada 2 bin civarında personeli yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, 2018'de Suriye'deki askerlerini çekmek istediğini açıklamasına rağmen Washington ülkedeki askerî varlığına devam ediyor.

Yorumlar (0)