Türkiye karşıtı tasarıya çekimser kaldı!

ABD'li demokrat Kongre üyesi İlhan Omar, ABD Temsilciler Meclisi'nin Ermeni soykırımı iddialarını resmen tanıyan karar tasarısına çekimser oy verdi. Omar, "Soykırımın tanınması, siyasi bir mücadelede sopa olarak kullanılmamalıdır." ifadesini kullandı. 

DÜNYA 30.10.2019, 10:01
Türkiye karşıtı tasarıya çekimser kaldı!

ABD Kongresi'nin ilk Müslüman üyelerinden olan Demokrat İlhan Omar, "Ermeni soykırımı" iddialarına ilişkin ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen yasa tasarısı için çekimser oy verdiğini bildirdi.

"Siyasi bir mücadelede sopa olarak kullanılmamalı"

Omar, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle etnik temizlik ve soykırım gibi insan hakları ihlalleri için hesap verebilirliğin önem taşıdığına inanıyorum. Ancak, hesap verilebilirlik ve soykırımın tanınması, siyasi bir mücadelede sopa olarak kullanılmamalıdır. Bu, jeopolitiğin 'itme-çekme' politikası dışında, akademik mutabakata dayalı olarak yapılmalıdır. İnsanlığa karşı işlenen tarihsel suçların gerçek kabulü, hem 20. yüzyılın en şiddetli soykırımlarını, hem de köle ticareti gibi daha önceki toplu katliamları ve bu ülkede yüz milyonlarca yerli insanın hayatını alan Kızılderili soykırımını da içermelidir. Bu yüzden çekimser oy verdim."
 

Yorumlar (0)