"Türkiye İran'dan çok daha tehlikeli!"

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, "Türkiye, dünyanın en güçlü ülkeleri Rusya ve ABD'ye hayır diyebiliyor. Türkiye zeki bir ülke. ABD ve Rusya ile zekice çalışıyor." dedi. Amr Musa, Türkiye'nin "İran'dan çok daha tehlikeli bir ülke" olduğunu iddia etti.

DÜNYA 24.02.2020, 11:55
"Türkiye İran'dan çok daha tehlikeli!"

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Türkiye'nin dünyanın en güçlü ülkeleri Rusya ve Amerika'ya hayır diyebilen zeki bir ülke olduğunu kaydetti.

Mısır'ın MBC kanalında Amr Edib'in El-Hikaye adlı programına konuk olan Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Türkiye'ye dair değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye'nin adımları çok stratejik"

Türkiye'nin attığı adımların çok önemli stratejiler içerdiğini belirten Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Türkiye'nin Amerika ve Rusya ile olan ilişkilerine de dikkati çekti.

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, "Türkiye, dünyanın en güçlü iki ülkesi olan Amerika ve Rusya ile zekice çalışıyor. Rusya'ya hayır diyebildiği gibi ABD'ye de hayır diyebiliyor." şeklinde görüş belirtti.

Türkiye'nin ekonomik gücü

Türkiye'nin ekonomik gücünü de anlatan Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye, ekonomik açıdan bölgenin en zengini benim diyen bir ülkedir. Belli bir maden kaynağına sahip olduğundan değil, şüphesiz dünyanın en temel ekonomilerinden birine sahip. Dolayısıyla kendisi büyük bir ekonomik altyapıya sahip olmasının yanı sıra Rusya ve bütün Batı ülkeleri arasındaki çok önemli coğrafi bir merkezde yer alıyor."

"Türkiye, AB ülkelerinden daha aktif!"

AB (Avrupa Birliği) ve Türkiye arasındaki ilişkiye dair ise eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, üye olmamasına rağmen Türkiye'nin AB ile iyi ilişkilere sahip olduğunu, hatta AB üyesi çoğu ülkeden daha öne çıktığını kaydetti.

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, "Türkiye, AB ile olan ilişkisi sayesinde ekonomi ve yönetim açısından bu denli ilerleme kaydetti. Türkiye'nin tüm devlet kurumları tıpkı bir AB ülkesindeki gibi işliyor. Türkiye bu şekilde kalkındı, ilerledi." yorumunu yaptı.

"TSK her yerde varlık gösteriyor"

Konuşması sırasında Türkiye'nin varlık gösterdiği bölgelere de temas eden eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Körfez ve Kızıldeniz'in yanı sıra Akdeniz'in güneyinde de mevcut olduğunu vurguladı.

"Türkiye, İran'dan çok daha tehlikeli"

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Türkiye'nin "İran'dan çok daha tehlikeli bir ülke" olduğunu ileri sürerek, Türkiye'nin İsrail kartını da kullanabilen bir ülke olduğu ve bazı Arap ülkelerinin hiç farkına varmadan kendisine bu konuda avantajlar sağladığını iddia etti.

Yorumlar (0)