Türkiye ile Yunanistan 6 Ekim'de Ankara’da bir araya gelecek

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre; Türkiye ile Yunanistan arasında daha önce istikşafi olarak nitelendirilip şimdi istişari olarak adlandırılan dışişleri bakanlığı seviyesinde yapılacak görüşmelerin 6 Ekim’de Ankara’da gerçekleşmesi planlanıyor.

DÜNYA 01.10.2021, 13:33 04.10.2021, 11:07
Türkiye ile Yunanistan 6 Ekim'de Ankara’da bir araya gelecek

Türkiye ile Yunanistan arasında yapılacağı ilan edilen görüşmelerin 63. turun 6 Ekim’de Ankara'da yapılacağı belirtildi.  

 Bundan önce Türkiye ile Yunanistan arasında iletişimi güçlendiren istişari görüşmeler bundan 6,5 ay önce 16 Mart tarihinde Yunanistan'ın başkenti olan Atina'da gerçekleştirilmişti.

 İki ülke de yapılan bu görüşmelerle, Ege ve Akdeniz'de yaşadıkları sorunların çözülmesini amaçlıyor.

2016’dan sonra ilk kez

Ege Denizi’nde yaşanan sorunlara her iki tarafın da makul yaklaşımlar sergileyebileceği kapsamlı, kalıcı ve adil çözümler hazırlamak için yola çıkmış görüşmelere 12 Mart 2002 tarihinde Ankara'da başlamıştı.

İki ülkenin de dışişleri bakanlarına bağlı müsteşarlarının arasında yürütülen görüşmeler, 2016 yılına kadar devam etmişti. Dünya siyasetinde yaşanan gelişmeler ve değişen dengeler ile Yunan tarafının isteksiz tutumu görüşmelerin önünü tıkamıştı.

Yorumlar (0)