"Türkiye için çok hayır dua ediyoruz"

Sudan sokaklarından Türkiye'ye hayır dua: Türkiye için çok hayır dua ediyoruz.

DÜNYA 16.08.2019, 19:59 16.08.2019, 20:45
"Türkiye için çok hayır dua ediyoruz"

Geçici Sivil Yönetim düzenlemelerini içeren Anayasal Bildiri’nin imza töreni için Sudan’ın başkenti Hartum'a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sokakları gezerek sohbet ettiği vatandaşların, Türkiye'ye hayır duasını aldı.

Hartum sokaklarında çay ve kahve satan Hartumlu kadınlarla selamlaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra kadınlara termos, Türk çayı ve Türk kahvesi hediye etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hediyeleri verirken, "Bunlar bizim gönlümüzden gelen hediyelerdir." ifadelerini kullandı.

Hediyeleri alan Sudanlı bir kadın da "Sizin getirdiğiniz hediyeler az değildir. Türkiye için çok hayır dua ediyoruz. İnşallah Allah hayırlarınızı artırsın, yükseltsin. Allah sağlık versin, hayrınız çoktur, sürekli bekliyoruz sizi." dedi.

Sudan'da Anayasal Bildiri

Sudan'daki krizi atlatmak için Askeri Geçiş Konseyi ile sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri arasında 4 Ağustos'ta ülkedeki siyasi krizi sonlandıracak ve ortak geçiş yönetimini başlatacak anayasal bildiri imzalanmıştı.

İmzalanan anlaşmaya göre, anayasal bildiri için 17 Ağustos'ta resmi imza töreni tertiplenecek. Törenden bir gün sonra Askeri Geçiş Konseyi lağvedilip, Devlet Başkanlığı Konseyi kurulacak.

Devlet Başkanlığı Konseyinin 6 sivil, 5 asker üyesi 19 Ağustos'ta yemin ederek görevine başlayacak.

Yeni Devlet Başkanlığı Konseyi tarafından 20 Ağustos'ta başbakan atanacak. Kabine üyelerinin 28 Ağustos'ta açıklanması, Devlet Başkanlığı Konseyinin onayının ardından 31 Ağustos'ta da yemin ederek çalışmalarına başlaması bekleniyor.

1 Eylül'de Devlet Başkanlığı Konseyi ile kabinenin ilk toplantısını yapması, Devlet Başkanlığı Konseyi, başbakan ve bakanlar kurulunun belirlenmesinin ardından üç ayda ise parlamentonun oluşturulması bekleniyor.

Yorumlar (0)