Türkiye'den Birleşmiş Milletler'e 'Suriye' tepkisi

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Öncü Keçeli, insani yardımlarla Suriye'deki krizin çözülemeyeceğini ifade ederek, “Bu yardımlar, yara bandıyla kanseri tedavi etmeye çalışmaya benziyor.'' eleştirisinde bulundu.

DÜNYA 28.01.2022, 08:59 28.01.2022, 13:45
Türkiye'den Birleşmiş Milletler'e 'Suriye' tepkisi

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki durumu görüştüğü oturumda açıklamalarda bulunan Keçeli, BM'nin, dünyanın pek çok bölgesinde devam eden krizler karşısında ''sonradan müdahale servisi'' olmaya başladığını aktardı.

“Kanseri, yara bandıyla tedavi etmek gibi…”

BM'ye “Yapılan bu yardımlar, yara bandıyla kanseri tedavi etmeye çalışmaya benziyor.'' eleştirisinde bulunan Keçeli, ''Uluslararası toplum, problemleri kendi kapısından uzak tutmak adına para saçıyor.'' sözlerini kullandı.

“Yaşam şartları iyileştirilmeli”

BM İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, senelerdir devam eden savaş, salgın ve yoksulluktan bitkin düşen Suriyelilerin, bu dönemde de sert bir kış ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, 2 milyon insanın bulunduğu Suriye’nin kuzey batısında, bu soğuklarda çadırlarda yaşayan Suriyelilerin yaşam şartlarının geçici de olsa iyileştirilmesi yönünde çağrı yaptı.

Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egland, Güvenlik Konseyine yönelik brifinginde, Suriyeliler için ''Savaştan kaçıp cehenneme gittiler.'' yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)