"Türkiye büyük bir yük aldı"

Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye'nin 3,6 milyon mülteciye ev sahipliği yapmasını ciddiye alıyoruz. Türkiye'nin büyük bir yük aldığını biliyoruz." diye konuştu.

DÜNYA 16.10.2019, 22:48 16.10.2019, 23:49
"Türkiye büyük bir yük aldı"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa'nın Toulouse kentinde düzenlenen Fransa-Almanya ortak bakanlar kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı organize etti.

Merkel, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'in, Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaklaşık 10 gün önce göç konusunda düzenlediği toplantıyı önemli bulduğunu belirtti.

"Türkiye'nin 3,6 milyon mülteciye ev sahipliği yapmasını ciddiye alıyoruz"

Merkel, "Türkiye'nin 3,6 milyon mülteciye ev sahipliği yapmasını ciddiye alıyoruz. Bu sorunun çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin büyük bir yük aldığını biliyoruz. Son günlerde aldığım bilgilere göre bir anlaşmaya varacağımıza inanıyorum. Anlaşmaya çok yaklaştık." değerlendirmesini yaptı.

Merkel: "Operasyon bitmezse DEAŞ yeniden ortaya çıkabilir"

Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesi gerektiğini ifade eden Merkel, bu operasyonun DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına neden olabieceğini öne sürdü.

"PKK'ya bağlı olmayan YPG'lileri ayırmak lazım"

Macron, harekata ilişkin "Almanya ile AB ülkelerinin Türkiye'ye yaptığı silah ihracatlarını durdurmasını sağladık." ifadesini kullandı ve ekledi:

"Bir tarafta PKK'ya yakın milisler var ve bunlar teröristler, diğer tarafta savaşçılar (YPG'liler) var, bunlar PKK'ya bağlı olmayan ve Suriye'de (DEAŞ'e karşı) mücadelede bize yardım etti. Bu ikisini birbirinden ayırt etmek gerekiyor."

Yorumlar (0)