'Türk vatandaşlığından çıkarım' demişti: Ünlü Doktor Mehmet Öz kovuldu

ABD Başkanı Biden, Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'nde çalışan Türk kökenli ünlü doktor Mehmet Öz'ü görevinden aldı.

DÜNYA 24.03.2022, 16:23 25.03.2022, 12:40
'Türk vatandaşlığından çıkarım' demişti: Ünlü Doktor Mehmet Öz kovuldu

Ünlü doktor ve televizyon sunucusu Mehmet Öz, ABD Başkanı Biden tarafından Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'ndeki görevinden alındı.

Biden, Mehmet Öz’ü görevden aldı

Dün Dr. Öz’e yollanan mektupta, 18.00'a kadar Dr. Öz'ün üyelikten istifa etmesi talep edildi. İstifa etmemesi halinde görevden alınacağı kendisine iletildi.

Beyaz Saray, Biden yönetiminin federal görevlere aday olan şahısların, komisyon ve kurullarda görev almasına müsaade etmediğini iletti. 

Mehmet Öz: “İstifa etmeyeceğim”

Dr. Öz, kendisine gönderilen mektuptan sonra yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Öz, “Başkan Biden'ın sağlık gibi mühim bir meseleyi siyasete alet etmesi oldukça üzücü. Sağlığı siyasete karıştırmak istiyorsa o zaman beni görevden almak zorunda" sözlerini kullanmıştı.

Türk vatandaşlığından çıkacağını duyurmuştu

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Dr. Mehmet Öz, Cumhuriyetçilerin Pensilvanya eyaletinden adayı olarak Senato'ya girmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)