Türk STK'ların Sudanlılara yardımları sürüyor

Türk STK'ların Sudanlı sel mağdurlarına yardımları devam ediyor.

DÜNYA 29.10.2019, 07:50 29.10.2019, 08:11
Türk STK'ların Sudanlılara yardımları sürüyor

Sudan'ın Umdurman şehrine bağlı Umbedde'de sel mağduru ailelere gıda ve hijyen kolisi ile battaniye dağıtımı yapıldı.

Türkiye'deki çeşitli STK'ların (sivil toplum kuruluşları) Sudan'da selden etkilenen bölgelere insani yardımları sürüyor.

Türk Kızılayı ve AFAD öncülüğündeki onlarca sivil yardım kuruluşunun gönderdiği gıda, hijyen malzemesi ve battaniye çok sayıda Türk Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisinin katıldığı programla ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan Türk Kızılay Sudan Delegasyonu Başkanı Serdar Yılmaz, Umdurman şehrinin Umbedde semtindeki iki noktada 230 gıda kolisi, 230 hijyen kolisi ve 200 adet battaniyeyi sel mağduru ailelere ulaştırdıklarını kaydetti.

Türk Kızılay Sudan Delegasyonu Başkanı Serdar Yılmaz, sel sebebiyle evlerini kaybedenlere kalıcı konut temini noktasındaki çalışmaları devam ettirdikleri, Ceyli bölgesinde yapımı süren örnek 3 evin yakında sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

İnsani Yardım Platformu, Sudan'da evsiz kalan yüzlerce aile için Türk Köyleri inşa etmeyi planladıklarını duyurmuştu.

Selden 245 bin 700 kişi etkilendi

BM (Birleşmiş Milletler) OCHA'nın (İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi) raporuna göre, Sudan'da ağustos ayı başında meydana gelen sel felaketinden 15 eyalette toplam 245 bin 700 kişi etkilendi, 32 bin 851 bina yıkıldı ve 16 bin 284 binada hasar oluştu.

Sudan Sağlık Bakanlığı, sel felaketinde 85 kişinin yaşamını yitirdiğini, 133 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Türk Kızılayı ve AFAD'ın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarından oluşan "İnsani Yardım Platformu" tarafından selden sonra bölgeye iki askerî kargo uçağıyla çadır, battaniye, hijyen seti, gıda ve ilaçtan oluşan insani yardım malzemesi ulaştırılmıştı.

Yorumlar (0)