Türk SİHA'ları, İngilizlerin iştahını kabarttı

İngilizler, Karabağ savaşında tüm dünyanın gözleri önünde gösterdiği başarılarıyla kendisini kanıtlayan Türk SİHA’larını örnek alıyor.

DÜNYA 23.03.2021, 11:07 23.03.2021, 16:51
Türk SİHA'ları, İngilizlerin iştahını kabarttı

Yeni stratejik savunma teknolojilerini kendi ordusunun hizmetine vermeyi hedefleyen İngiltere’nin, Karabağ ve Libya’da üstün bir başarı gösteren Türk SİHA’larını örnek alarak projelerini buna göre şekillendireceği bildirildi.

İngiltere, yeni savunma stratejisini yayınladı

Adına ‘Rekabetçi Bir Çağda Savunma’ başlığını verdikleri yeni savunma stratejisini yayınlayan İngiliz hükümeti, 2030 vizyonu için en başta Türk SİHA’larını örnek alarak oluşturulacak teknolojik araçlara öncelik verileceğini duyurdu.

SİHA’larla beraber asker sayısı düşürülecek

İngiltere hükümetinin yayınladığı rapora göre 4 yıl içinde 85 milyar sterlin harcanacak savunma için SİHA ve İHA’ların İngiliz ordusuna katılmasıyla beraber asker sayısında da azalamaya gidilecek.

Belgede, modern savunma ve savaş sistemlerine daha fazla bütçe ayrılacağını Ar-Ge yatırımları içinse test ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirileceği açıklandı. Belgede ayrıca Türk SİHA’larının Karabağ savaşında düşmanı nasıl imha ettiği de övgüyle anlatıldı.

Raporda Türkiye’ye özel yer verildi

Söz konusu belgede Türkiye’nin NATO’nun savunmasına önemli bir role sahip olduğu kaydedilirken aynı zamanda Birleşik Krallık ile savunma sanayisinde ortaklığa sahip olduğu vurgulandı.

Raporda ayrıca Türkiye ile ilgili terörizmle ilgili konulardaki saha tecrübesinden bahsedilerek İngiltere ve Türkiye arasında uzun dönemli ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği de yer aldı.

Yorumlar (0)