Türk Milli Klavye Takımımız yeniden dünya şampiyonu oldu

ZAV 100 Uluslararası İnternet Bilgisayar Klayve Şampiyonası'nda Türk Milli Takımımız toplamda 4 madalya kazanarak dünya şampiyonluğunu elde etti.

DÜNYA 26.11.2020, 17:53 27.11.2020, 16:48
Türk Milli Klavye Takımımız yeniden dünya şampiyonu oldu

Hızlı klavye kullanmaya ilişkin düzenlenen dünya çapındaki en prestijli yarışma olan Dünya İnternet Klavye Şampiyonası, BM bünyesindeki INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu'nca gerçekleştiriliyor.

Afyonkarahisar'a bağlı Sandıklı'da 7. sınıf öğrencisi olan Nisan Maya Tunçoğlu, INTERSTENO Çekya Temsilciliği'nce düzenlenen ZAV 100 Uluslararası İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda, "0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde dakikalık net 699 vuruş yaparak dünya klavye şampiyonu oldu."

4 madalya ile şampiyonluk elde ettik

21-24 Kasım arasında yapılan ZAV 100 Uluslararası İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası'nda Türk milli takımı, toplamda 4 madalyayı ülkemize getirerek şampiyonluğu elde etti.

(Kendi kategorisinde dünya rekoru kıran Nisan Maya Tunçoğlu)

"Ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmak gurur verici"

Dakikada net 109 sözcük yazarak dünya rekorunu kıran Nisan Maya Tunçoğlu, "12 madalyanın 4 tanesini biz aldık ve takım olarak şampiyon olduk. Tüm dünyaya ülkemizin adını duyurmak gurur verici. Kazandığım dünya birinciliğini kimseye kaptırmak istemiyorum." dedi.

Geçtiğimiz sene düzenlenen Dünya İnternet Klavye Şampiyonası'nda da Türk Milli Takımımız 4 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 4 üçüncülük alıp takım sıralamasında yine dünya şampiyonu olmuştu.

Yorumlar (0)