Türk lider koronavirüse yakalandı

Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e yapılan Covid-19 ( yeni tıp koronavirüs) testi pozitif çıktı.

DÜNYA 18.06.2020, 11:02
Türk lider koronavirüse yakalandı

Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in resmî sitesinden yapılan açıklamada, Nursultan Nazarbayev 'in yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı bildirildi.

Nursultan Nazarbayev'in izole edildiğinin kaydedildiği açıklamada, endişeye gerek olmadığı, Nursultan Nazarbayev’in uzaktan çalışmaya devam ettiği, sağlık durumunun gayet iyi olduğu ve tedavisinin gözetim altında sürdüğü belirtildi.

Daha önce de Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov ile Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin’in Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testlerinin pozitif çıktığı duyurulmuştu.

Kazakistan’da korona

Kazakistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 1 günde yeni tip koroavirüs vaka sayısı 335 yükselerek 15 bin 877'ye çıkarken vaka sayısındaki artış oranı ise yüzde 2,2 oldu.

Yeni tip koronavirüse karşı tedavi görerek hastalığı yenmeyi başaranların sayısı 273 yükselerek 9902'ye, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 9 yükselerek 97'ye ulaştı.

Kazakistan’da Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen semptom göstermeyenler, vaka sayısına dâhil edilmiyor. Kazakistan’da son 24 saatte bu şekilde 656 kişinin olduğu belirtiliyor. Semptom göstermediği için vaka sayısına dâhil edilmeyen Covid-19 taşıyıcısı sayısı 6831.

Yorumlar (0)