Türk kökenli siyasetçi İsveç’te milletvekili seçildi

İsveç’te gerçekleştirilen genel seçimlere katılan Türk kökenli siyasetçi Muharrem Demirok, memleketi olan Konya’da heyecanlı karşılandı. Merkez Partisi’nden milletvekili seçilmesi Konya’nın Kulu ilçesindeki vatandaşlar tarafından mutlulukla karşılandı.

DÜNYA 13.09.2022, 09:54
Türk kökenli siyasetçi İsveç’te milletvekili seçildi

İsveç’te düzenlenen yerel ve genel seçim noktasında oy kullanım vaktinin bitiminin ardından sandıklar açıldı ve sayımlar başladı. Merkez Partisi’nden aday olarak çıkan Muharrem Demirok, Konya’nın ilçesi Kulu’da büyük bir ilgi gördü.

12 sene boyunca belediye başkanlığı yaptı

Merkez Partisi tarafından çıkarılan ve ilk sıradan aday olan İsveç doğumlu Muharrem Demirok’un sandıkların açılmasının ardından oyların sayılması ile birlikte milletvekili olarak mecliste bulunması netleşti. Linköping şehrinde 12 sene süresince Çevre ve Enerjiden Sorumlu Belediye Başkanı olarak vazifesini yapan Kululu Muharrem Demirok’un belediye başkanlığı zamanlarında edinmiş olduğu bilgileri meclise de götüreceği ve sorunlara çözüm bulmaya çalışacağı ifade edildi. İsveç’te ikamet ve iş sahibi olan Muharrem Demirok, Kulu’dan İsveç’e göç etmiş bir işçi ailesinin oğlu. Kulu’dan aldığı desteğe karşı Demirok, hemşerilerine teşekkürlerini iletti.

“İyi eğitimin sonuçlarını görüyoruz”

Oğlunun milletvekili olarak seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden baba Hamza Demirok, oğluna iyi eğitim alabilmesi adına sağladığı desteğin yararlarını gördüğünü ve İsveç’te hayatını sürdüren gurbetçi hemşerilerinin de evlatlarına iyi bir eğitim almaları adına desteklerini kesmemeleri yönünde çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)