Türk Kızılay'dan Endonezya’da yardım!

Türk Kızılay, Endonezya’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı sağlıyor.

DÜNYA 07.05.2020, 07:55
Türk Kızılay'dan Endonezya’da yardım!

Türk Kızılay Endonezya Delegasyonu Başkanı Abdullah Doğukan Dönmez, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Endonezya Kızılhaçı ve bölge yetkililerinin yanı sıra Türk Kızılay Endonezya Delegasyonu Mali Müdürü Yiğitcan Mercangil eşliğinde ramazan ayı içinde de gıda kolisi desteğinde bulunduklarını bildirdi.

Türk Kızılay Endonezya Delegasyonu Başkanı Abdullah Doğukan Dönmez, Ramazan Yardımı Programı kapsamında, Sulawesi ve Sumatra Adası olmak üzere iki farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine 2300 gıda kolisi ulaştırdıklarını söyledi.

Sumatra Adası’nda 300 kişilik iftar programı da düzenlediklerini belirten Türk Kızılay Endonezya Delegasyonu Başkanı Abdullah Doğukan Dönmez, Sulawesi Adası’nda meydana gelen deprem sonrası yaşanan insani krizin aşılması ve hayat koşullarının tekrar oluşturulabilmesi için bölge halkına desteklerinin sürdüğünü dile getirdi.

Türk Kızılay Endonezya Delegasyonu Başkanı Abdullah Doğukan Dönmez, bu kapsamda Türk Kızılay'ın, bölgede hayata geçirilmiş toplam 12 insani yardım projesi ile faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti.

Sulawesi Adası'nda 28 Eylül 2018 tarihinde, Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunamide 4340 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)