Türk iş adamına ait araçlar kundaklandı

Almanya'nın Aachen şehrinde araç kiralama şirketi bulunan Türk iş adamı Yılmaz Akbaş'a ait iki araç kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.

DÜNYA 22.11.2019, 07:54
Türk iş adamına ait araçlar kundaklandı

Olay dün gece yerel saatle 23.45'te gerçekleşti. Olay sonrası yanan iki minibüs kullanılamaz duruma gelirken, alevlerin sardığı üçüncü araçta büyük hasar meydana geldi.

Çevre sakinlerinin durumu ihbar vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekibi gelerek yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından polis yanan araçları incelemek üzerine emniyet otoparkına çekti ve olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Türk iş adamı Yılmaz Akbaş, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır araç kiralama işiyle uğraştığını ifade ederek hiç kimseyle bir sorunları olmadığını, daha önce de iş yerlerine yönelik kundaklama girişiminde bulunulduğunu ve bunun ikinci saldırı olduğunu anlattı.

Türk iş adamı Yılmaz Akbaş, can kaybı ya da yaralanma olmamasının kendilerini teselli ettiğini belirterek şöyle konuştu:
"İlk teşebbüs iki saldırgan tarafından 5 Kasım'da yapılmıştı. O gün hava aşırı yağışlı olduğundan saldırganlar çok şükür hedeflerine ulaşamamışlardı. İlk saldırıda aracın ön camı kırılmış hâlde ve benzin bidonu dökülmüş hâlde görünce polise haber vermiştik. Gelip incelediler, kamera kayırlarını da aldılar fakat hiçbir sonuç çıkmamıştı. İki hafta sonra herhangi bir şüpheli bulunamadığından dosya kapatıldı diye savcılıktan yazı gelmişti."

Türk iş adamı Yılmaz Akbaş, Türk oldukları ve saldırının ikinci kez yapılmasından dolayı kundaklamanın arka planında ırkçıların olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını ifade ederek, "Bizim de şüphelerimiz tabii ki polis ile aynı. Kimseyle bir husumetimiz yok. Kimseyle kavgalı değiliz. İşimize gücümüze ekmeğimize bakıyoruz. Araçların bir Türk'e ait olduğu bu bölgede herkes tarafından biliniyor. Hâliyle saldırının ırkçı saldırı olduğunu düşünüyoruz. Yetkililerden olayın faillerinin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)