"Türk imparatorluğu hayali olmasa savaş başlamazdı"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin ilk saldıran taraf olduğunu görmezden gelerek, "Türkiye'nin Türk İmparatorluğunu tekrar canlandırmak istediğini, bu nedenle savaşın başladığını" iddia etti.

DÜNYA 13.10.2020, 11:13 13.10.2020, 11:20
"Türk imparatorluğu hayali olmasa savaş başlamazdı"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 27 Eylül sabahı ilk saldıran tarafın ülkesi olduğunu unuttu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ile ülkesi arasındaki çatışmaların, sivillere yönelik acımasız saldırıları nedeniyle başladığını görmezden gelerek, Türkiye'yi hedef gösterdi.

Akıl tutulması yaşayan Paşinyan, Türkiye'nin çatışmalara dâhil olmak için hazır olduğunu gösterdiğini, bu nedenle Azerbaycan ile ülkesi arasında savaş başladığını ileri sürdü.

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon düzenlediği, Ermenistan'ın da sahada ağır kayıplara uğraması nedeniyle sivillere saldırdığı bilinen bir gerçek. Hatta işgalci Ermenistan'ın Moskova'da sağlanan geçici ateşkesi ihlâl ederek Gence şehrine füzelerle saldırdığı ve sivillerin ölümüne yol açtığı da biliniyor.

Tüm yaşananları bir kenara atan Paşinyan, ülkesinde yabancı diplomatlar ile bir araya gelerek, Dağlık Karabağ krizine ilişkin Türkiye'yi suçlayan ifadeler kullandı.

"Türkiye olmasaydı..."

Paşinyan, Azerbaycan ile ülkesi arasında çıkan çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye olmasaydı savaş başlamazdı." ifadesini kullandı.  

"Türkiye'nin çatışmalara dâhil olma isteğini dile getirdiğini, bu nedenle savaşın başladığını" ileri süren Paşinyan, Türkiye ile Azerbaycan'ın düzenlediği ortak tatbikatlara işaret etti. 

"Türk İmparatorluğu hayali var"

Paşinyan, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten rahatsız olarak, ilginç açıklamalarına devam etti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların, "Türkiye'nin Suriye, Irak, Yunanistan, Kıbrıs ve Akdeniz'de izlediği politikalar" çerçevesinde ele alınması gerektiğini söyleyen Paşinyan, "Türkiye'nin Türk İmparatorluğu'nu tekrar canlandırmayı hedeflediğini" ileri sürdü. 

Yorumlar (0)