Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Yannis Lagos hakkında karar çıktı 

Yunanistan’ın ırkçı partisi Altın Şafak’ın üyesi Yannis Lagos, geçtiğimiz yıl Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtarak protesto başlatmaya çalışmıştı. Bir sene sonra Parlamento’da yapılan oylama ile Lagos’un dokunulmazlığı kaldırıldı.

DÜNYA 27.04.2021, 15:33 27.04.2021, 21:04
Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Yannis Lagos hakkında karar çıktı 

Geçtiğimiz sene Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen genel kurul sırasında kürsüye çıkan Yunanlıların ırkçı partisi Altın Şafak’ın bir üyesi olan Yannis Lagos, “Yunan Adaları’nda İnsani Durum” konusunun konuşulduğu oturum sırasında Türk bayrağını yırtarak protesto başlatmak istemişti.

Türk bayrağını yırtarken aynı zamanda “Türkiye her istediğini yapıyor, ülkemize göçmen gönderiyor. Bu bayrak ancak yırtılıp atılır. Buna son vermemiz gerek.” şeklinde konuşan Lagos, büyük tepki çekmişti.

Lagos’un akıbeti 1 sene sonra belli oldu

Genel Kurul’dan bir sene sonra yapılan oylamada, provokasyona imza atan Lagos’un dokunulmazlığı kaldırıldı. Oylama sırasında 658 milletvekili Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılması için ’evet’ oyu kullanırken 25 milletvekili ise ‘hayır’ oyu kullandı.



Parlamento Başkanı David Sassolini, Yunanistan’a iletilecek ‘dokunulmazlık kararının kaldırılması sonucundan’ sonra Lagos hakkında tutuklama emrinin çıkartılmasını bekliyor. Lagos’un Belçika’da ikamet ettiğini bilen Parlamento üyeleri, her nerede olursa olsun tutuklama kararının gerçekleştirilmesini istiyor.

Lagos, Belçika’da tutuklanırsa, ülkesine dönmek istemesi durumunda acil şekilde Yunan topraklarına sevk edilecek ve davası orada görülecek.

Altın Şafak Partisi suç örgütüdür!

Altın Şafak Partisi, aşırı ırkçı tutumu ile gerek ülkesinde gerekse dünya genelinde ‘suç örgütü’ olarak görülüyor.

Parti’nin adı ilk defa bu şekilde anılmıyor. Eski üyelerden olan Hritsos Pappas hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı. Pappas’ın bir Balkan ülkesinde saklandığı bilinse de henüz yeri tam tespit edilemediği için tutuklanamıyor.

Yunanistan mahkemesi, Altın Şafak Partisi’ni ‘suç örgütü’ ilan etmiş ve Pappas, Lagos ve başka üyeleri de kapsayan şekilde hapis kararı vermişti. 

Yorumlar (0)