Türk bayrağını yırtan Yunan vekile ceza!

Avrupa Parlamentosu (AP), Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a 4 günlük men cezası verdi. 

DÜNYA 11.02.2020, 17:22 11.02.2020, 17:31
Türk bayrağını yırtan Yunan vekile ceza!

Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'un cezası duyuruldu. 

Avrupa Parlamentosu (AP), Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a ödenek kesintisi ve 4 gün boyunca parlamento faaliyetlerine katılmama cezası verdi.

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" isimli oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu konuşulmuştu.

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi olan Yunan milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" demişti. 

Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı çıktığını belirten Lagos, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara maruz kaldığını ileri sürmüştü. 

Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." ifadelerini kullanmış, hemen ardından kağıttan yapılan Türk bayrağını yırtmıştı.

Skandal bir harekete imza atan Lagos, büyük tepki çekmişti. Oturumun yöneticisi, itidal çağrısı yaparak bu tür davranışlara izin vermeyeceğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)