Türk akademisyenden korkutan açıklama: Boğularak ölüyorlar!

İtalya'da bir üniversitede biyoloji departmanında araştırma görevlisi olarak çalışan Senem Önen, koronavirüsün grip gibi algılanmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Salgın çok ağır seyrediyor, yakalanan kişi son durumda nefes darlığından yani boğularak ölüyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 16.03.2020, 12:02
Türk akademisyenden korkutan açıklama: Boğularak ölüyorlar!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok vurduğu ülkelerden biri de İtalya oldu. 

İtalya'da bir üniversitede biyoloji departmanında araştırma görevlisi olarak çalışan Senem Önen, dünyanın korkunç videoları görmediğini ileri sürerek, koronavirüse yakalananların son aşamada boğularak hayatını kaybettiğini söyledi. 

"Nefes darlığından yani boğularak ölüyorlar"

Koronavirüsün grip gibi algılanmasının büyük bir yanlış olduğunu kaydeden Önen, "Salgın çok ağır seyrediyor, yakalanan kişi son durumda nefes darlığından yani boğularak ölüyor." diye konuştu. 

"İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz"

Önen, İtalyanların balkonda şarkı söylediği anların sosyal medyada yayınlanmasına ilişkin, "Balkondan balkona müzik yapıyorlar. Bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastaneden gelen videoları görmüyorsunuz. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz." ifadelerini kullandı. 

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı bin 809'a, enfekte olan kişi sayısı ise 24 bin 747'ye yükseldi. 
 

Yorumlar (0)