Turistik kentte cinayetler bitmek bilmiyor!

Meksika'nın ünlü turistik kentlerinden Guanajuato'da yıl başından beri 127 cinayet vakası yaşandı.

DÜNYA 27.01.2020, 19:35
Turistik kentte cinayetler bitmek bilmiyor!

Ülke basınında çıkan haberlere göre, ülkenin turizm açısından önemli şehirlerinden Guanajuato'da çeteler arası mücadele ve şiddet olaylarında 127 kişi katledildi.

Şehrin, turistler tarafından yıl boyunca ziyaret edildiğini ve cinayetlerin artmasından endişe ettiklerini kaydeden Eyalet Turizm Sekreteri Juan Carlos Rivera Castellanos, "Guanajuato, sömürge mimarisi, tarihi anıtlar, tapınaklar, pazarlar, müzeler ve geleneksel restoranların olduğu bir kent." denildi.

Şehirde, silahlı bir grubun, geçen cumartesi aralarında 6 yaşında bir çocuğun da olduğu başka bir grubu hedef alması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Guanajuato, 1988'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştı.

En az 300 bin kişi öldü

Meksika'da 2006'da dönemin Devlet Başkanı Felipe Calderon'un kartellere karşı başlattığı ve halefi Enrique Pena Nieto'nun sürdürdüğü agresif mücadele ile içinden çıkılmaz hale gelen şiddet dalgasında ölenlerin sayısının 300 bini geçtiği, en az 340 bin Meksikalının da yerlerinden edildiği kaydedilmişti.

120 milyon nüfuslu ülkede, 2018'de önemli bir bölümü uyuşturucu kartelleriyle bağlantılı 35 bin 964 cinayet işlendiği belirtilmişti.

Yorumlar (0)