Tunus’taki Covid-19 dalgası, sağlık sistemini çökertti 

Tunus Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Covid-19 sebebiyle çöken ve artık neredeyse tamamen işlevsiz hale gelen sağlık sistemi hakkında “Gemi batmak üzere” ifadesini kullandı. 

DÜNYA 09.07.2021, 10:18 10.07.2021, 09:42
Tunus’taki Covid-19 dalgası, sağlık sistemini çökertti 

Dünya genelinde aşılama oranı hızlı şekilde yükselirken varyantlar da aynı hızla yayılmaya devam ediyor. Ülkelerdeki vaka artışları, dördüncü dalganın sinyallerini veriyor. Tunus’ta özellikle son iki hafta içinde vaka sayılarındaki tehlikeli artış, durdurulamıyor. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Nisaf bin Alya, ülkenin ulusal radyosuna gelinen nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Gemi batmak üzere” 

Sözcü Nisaf bin Alya, hastanelerin durumunu şu şekilde açıklıyor: “Ne yazık ki ülkemizdeki sağlık sistemi çöktü. Pandemiyle birlikte iş yükü çok fazla artan sağlık çalışanlarımız da yoruldu. Gemi batmak üzere.” 



24 saatte 9 bin yeni vaka 

Tunus Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 134 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybederken 9 bin 823 kişi ise yeni vaka olarak kayıtlara geçti. Geçen 24 saat boyunca 3 bin 353 kişinin ise iyileştiği bildirildi. Son 24 saatte açıklanan bu vaka sayısı, salgının başladığı günden bu yana en yüksek günlük vaka. 

Ülkedeki toplam can kaybı 15 bin 735 ilen toplam vaka sayısı da 464 bin 914 olarak kayıtlara geçti. Şimdiye kadar iyileşenlerin sayısı ise 372 bin 985. 



Libya, hava ve kara sınırlarını kapattı 

Yaşanan durumlar sebebiyle Libya, Tunus ile hava ve kara sınırlarını bir haftalığına kapattıklarını duyurdu. Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Hammude, “Kardeş ülke Tunus’taki salgının şiddetlenmesi ve delta varyantının hızla yayılması ile sağlık sisteminin çöktüğü yönündeki açıklamalar sebebiyle sınırlarımızı bir haftalığına kapatma kararı aldık.” şeklinde konuştu. 

Tunus’ta mahsur kalan Libyalıların, Tunus’taki Libya Konsolosluğu ile iletişime geçecekleri ve akıbetleri bu şekilde belli olacağı açıklandı. 

Yorumlar (0)