Tunus’ta mülteci teknesi battı: Ölü sayısı artıyor

Tunus yetkilileri, 16 düzensiz göçmeni taşıdığı belirlenen teknenin kuzey kıyısı açıklarında batması neticesinde ölenlerin sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

DÜNYA 16.11.2022, 06:34 16.11.2022, 14:17
Tunus’ta mülteci teknesi battı: Ölü sayısı artıyor

Tunus İçişleri Bakanlığı Jandarma Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el-Cibabli, 7 Kasım’da Binzert şehri açıklarında batan ve 16 düzensiz göçmenin bulunduğu teknedekilerden 2'sinin cesedinin, Deniz Kuvvetlerine bağlı dalış ekiplerince bulunduğunu söyledi.

Can kaybı 5'e çıktı

Can kaybının 5'e çıktığını söyleyen Cibabli, kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

8 Kasım'da sosyal medyadan açıklama yapan Hüsameddin el-Cibabli, Tunus'un kuzeyinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir teknenin alabora olması neticesinde teknedekilerden 10 kişinin kurtarıldığını, 5 kişinin kaybolduğunu ve 1 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Avrupa'ya 1509 göç girişimi engellendi

25 Ağustos'ta Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, 2022'nin başından bu yana Tunus genelinde Avrupa'ya 1509 düzensiz göç girişiminin engellendiği duyurulmuştu.

26 Ekim'de Uluslararası Göç Örgütünün yayımladığı raporda, Ocak 2021'den itibaren çoğunluğu Tunus ile Libya kıyıları çıkışlı ve Malta ya da İtalya'ya geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerden 2 bin 836'sının teknelerinin batması veya susuzluk, açlık gibi sebeplerden yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Her sene binlerce göçmen, daha iyi bir hayat umuduyla Avrupa'ya gitmek için Afrika'dan Akdeniz'e açılıyor. Göçmenlerin bir bölümü Avrupa'ya ulaşırken bir kısmı ise denizde hayatını kaybediyor.

Yorumlar (0)