Tunus'tan "İstanbul seçimleri" açıklaması

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, "İstanbul seçimleri Türkiye demokrasisinin ispatı!" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 01.07.2019, 20:05
Tunus'tan "İstanbul seçimleri" açıklaması

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, İstanbul'da gerçekleştirilen 23 Haziran Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarında iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kaybetmesinin Türkiye'deki demokrasinin ispatı olduğunu dile getirdi.

İstanbul'da gerçekleştirilen belediye seçimlerinin sonuçlarında iktidardaki Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi'nin kaybetmesinin Türkiye'deki demokrasinin ispatı olduğunu söyleyen Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, ülkedeki bir ulusal kanalda konuştu.

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, 2011 yılında Zeynel Abidin bin Ali yönetimini sonlandıran devrimin ardından, Türkiye'nin Tunus'un en büyük destekçileri arasında yer aldığını anımsattı.

"Siyasal İslam'ın sonu" şamatası!

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti'nin (Adalet ve Kalkınma Partisi) kaybetmesini "Tunus'taki bazı grupların siyasal İslam'ın sonu şeklinde yorumlamaları"nı "izahı mümkün olmayan bir şamata" olarak nitelendirdi..

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, "Tunus lehçesinde şamata diye bir laf vardır. Tunus'taki bazı insanlar da bu mantık ve böylesine bir abartı içinde yaşıyorlar. Eğer ki bir belediyeyi kaybetse tüm iktidarı kaybetmiş gibi davranıyorlar. İslami eğilimli bir parti Honolulu'da bir belediyeyi kaybetse, 'siyasal İslam'ın sonu' yorumu yapmaya başlıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybetmesinin Türk demokrasisinin ispatı olduğuna işaret eden Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İktidardaki parti (AK Parti) muhalefetin karşısında (CHP) seçimi kaybediyor. Bu Türkiye'deki demokrasinin en büyük kanıtıdır. Bu durum, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir diktatör değil, demokratik bir lider olduğunu göstermektedir."

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, bölgedeki ülkelerin hiçbirinde, iktidardaki partinin başkentin büyükşehir belediyesini kaybedeceği nitelikte "demokratik bir seçim yapılmadığının" altını çizerek, seçimlerin değerlendirilmesinde, AK Parti'nin (Adalet ve Kalkınma Partisi) İstanbul'daki ilçelerin büyük bir çoğunluğunu kazandığını göz önüne almak gerektiğini ifade etti.

Tunus'taki sol görüşlü muhaliflere seslenen Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, içerideki muhalefetlerini dışarıya taşımamalarını tavsiye etti.

"Türkiye bizim için dost ülke!

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Türkiye'nin Tunus'a desteğinden övgüyle söz ederek şunları söyledi:

"Türkiye, devrimde bizim yanımızda yer aldı. Tunus'a yardımda bulundu, büyük krediler sağladı. Türkiye bizim için dost bir ülke. Neden içerideki muhalefeti dışarıya beslemeye çalışıyoruz? Dünya genelinde yükseliş yaşayan İslami harekete neden Tunus düşman olsun? Bizler dünyada sol harekete düşman değiliz. Tunus'ta bizim solcularla sorunlarımız olsa bile bu itirazımızı uluslararası sola taşımayız."

Yorumlar (0)