Tunus'taki ABD Büyükelçiliğinde patlama

ABD'nin Tunus Büyükelçiliği yakınında düzenlenen intihar saldırısında 5'i güvenlik gücü olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı.

DÜNYA 06.03.2020, 15:23 06.03.2020, 15:29
Tunus'taki ABD Büyükelçiliğinde patlama

Tunus güvenlik güçlerinin aktardığı bilgilere göre, başkent Tunus'taki ABD Büyükelçiliği yakınında iki intihar eylemcisi tarafından bombalı saldırı düzenlendi. 

Patlama elçilik ana kapısı yakınında gerçekleşti. Tunus devlet televizyonu ve özel bir yerel radyo istasyonu, saldırıyı iki militanın gerçekleştirdiğini, militanların öldürüldüğünü ancak beş polisin yaralandığını aktardı.

Saldırının gerçekleştiği bölgenin yakınlarındaki görgü tanıkları ise çok güçlü bir patlamanın duyulduğunu ve eylemi gerçekleştirenlerin motosikletle polise doğru hareket ettikten sonra patlamanın meydana geldiğini söyledi.

ABD Büyükelçiliği ise kısa zamanda açıklama yaparak Amerikan vatandaşlarını bölgeden uzak durmaya çağırdı.

Geçen yaz, DEAŞ bir hafta boyunca başkentte büyük çaplı eylemler gerçekleştirerek patlamaların kendilerince organize edildiğini açıklamıştı. Fransız Büyükelçiliği yakınlarında gerçekleştirilen bir saldırı sonrası bir polis de dahil olmak üzere onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)