Tüm bakanların istifasını istedi!

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, halkın isteklerini karşılayacak yeni bir kabine kurmak için bütün bakanların istifasını istedi.

DÜNYA 26.10.2019, 20:37
Tüm bakanların istifasını istedi!

Sebastian Pinera, yeni bir döneme başlamak ve halkın taleplerini karşılayacak yeni bir kabine kurmak için bütün bakanların istifasını istediğini duyurdu.

Pinera, Devlet Başkanlığı Sarayı La Moneda'da düzenlediği basın toplantısında, daha önce açıkladığı ekonomik yardım paketine işaret ederek, halkın taleplerini ve vermek istediği mesajı ciddiye aldığını belirtti.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Pinera, "Yeni bir döneme başlamak ve yeni talepleri karşılayacak yeni bir kabine kurabilmek için bütün bakanlardan istifa etmelerini istedim." ifadelerini kullandı.

"Acil durumun kaldırılmasını isteyeceğim"

Sebastian Pinera, bazı bölgelerde ilan edilen ve güvenliğin askere devredilmesini kapsayan "acil durumun" kaldırılmasıyla ilgili, "Eğer içinde bulunduğumuz durum uygun olursa, Şili halkının istediği ve hak ettiği üzere pazar günü (yerel saat ile) 00:00 itibarıyla ilan edildiği bütün bölgelerden acil durumun kaldırılmasını isteyeceğim." değerlendirmesini yaptı.

Pinera, su kullanımı ve otoban ücretlerinde indirime gidileceğini de ifade etti.

Yorumlar (0)