TSK uçağı Mogadişu'dan havalandı!

Somali’deki terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşlarını ve Somalileri Türkiye'ye getirecek olan Hava Kuvvetlerine ait uçak, Somali'nin başkenti Mogadişu'dan başkent Ankara'ya hareket etti. 

DÜNYA 21.01.2020, 10:52 21.01.2020, 11:07
TSK uçağı Mogadişu'dan havalandı!

Somali’deki terör saldırısında yaralananları Türkiye’ye getirmek üzere Somali’nin başkenti Mogadişu’ya giden Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçak, saat 24.00’te Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki askerî havaalanından teker kesmişti.

Ankara Etimesgut'tan kalkan Hava Kuvvetlerine ait uçak, beraberindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 9 kişilik sağlık ekibi ve sağlık teçhizatı ile birlikte sabahın ilk ışıklarında Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya iniş yapmıştı.

Somali Devlet Bakanı Abdülkadir Şeyhali İbrahim ile İnsani Yardım Bakanı Hamza Said Hamza'nın da hazır bulunduğu havalimanında, yaralıların uçağa nakil işlemi tamamlandıktan sonra Türk Hava Kuvvetleri uçağı Türkiye'ye doğru harekete geçti.

MSB'den açıklama geldi

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Somali’deki terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşlarımızı ve Somalili kardeşlerimizi Türkiye’ye getirecek olan Hava Kuvvetlerimize ait uçak, Mogadişu’dan Ankara’ya hareket etti." ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun kuzeybatısında bulunan Afgooye'de, 18 Ocak günü Türk müteahhitler ile Somali polisinin öğle yemeği yediği yerde bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. 

Hükümet Sözcüsü İsmail Muhtar, söz konusu saldırı sonucu aralarında güvenlik güçleri de olan 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 20 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Muhtar, yaralılar arasında 6 Türk vatandaşının yanında Somali Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı'nın da bulunduğunu kaydetmişti. 

Yorumlar (0)