TSK Libya'da, sivil halk güvende!

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve SAS, SAT, Özel Kuvvetler unsurlarımız Libya'da sivil halkın güvenliğini sağlamak için darbeci Hafter'in tuzakladığı patlayıcıları imha ediyor.

DÜNYA 12.06.2020, 01:45 12.06.2020, 01:43
TSK Libya'da, sivil halk güvende!

Türkiye'nin Libya'da devreye girmesiyle meşru yönetim güç kazandıkça Hafter milisleri de darbe üstüne darbe yiyor.

TSK Libya'da: Hayat normale dönüyor

Güvenlik kaynakları tarafından ilk başta Trablus olmak üzere Hafter milislerinin işgali altında bulunan yerleşim yerlerinin kurtarılmasının ardından şimdi de buradaki halkın evlerine güvenli bir şekilde dönebilmesi için Türk Hava, Kara ve Deniz Kuvvetlerine ait bomba imha uzmanlarımız ile  SAS, SAT ve Özel Kuvvetler unsurlarımızın bölgede tuzaklanan mayın ve patlayıcı temizleyerek hayatın normale dönüşünü sağlamak üzere çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Bölgede geniş çaplı çalışma başlatıldı

TSK'ya bağlı olan ekiplerin, modern ekipmanları, koruyucu kıyafetleri, milli teknolojiler, robotik sistemler ve teknik saha tecrübelerini kullanarak Hafter milislerinin tuzaklamış olduğu patlayıcıları etkisizleştirmek ve sivillerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak üzere çalışma yaptığı kaydedildi.

Libya hükümeti tarafından Hafter milislerinin çekilmiş olduğu sivillerin yerleşim yerlerinde tuzaklanan mayınların patlaması neticesinde şu ana kadar 40 kişinin yaralandığı 27 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Yorumlar (0)