Truss: Büyük bir siyonistim

Liz Truss, dün iştirak ettiği bir parti konferansı etkinliğinde, "Ben büyük bir siyonistim, İsrail'in çok büyük bir destekçisiyim ve İsrail-İngiltere arasındaki ilişkiyi kuvvetlendireceğimizi biliyorum." dedi.

DÜNYA 04.10.2022, 18:45
Truss: Büyük bir siyonistim

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, İngiltere Başbakanı Truss'ın, lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin Birmingham kentinde gerçekleştirilen parti konferansı çerçevesinde CFI (İsrail'in Muhafazakar Dostları) isimli grubun etkinliğine iştirak ederek konuşma yaptığı görüldü.

Başbakan olarak ilk defa CFI'nın programına iştirak etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Truss, "Ben büyük bir siyonistim, İsrail'in çok büyük bir destekçisiyim ve İsrail-İngiltere arasındaki ilişkiyi kuvvetlendireceğimizi biliyorum." şeklinde konuştu.

Etkinliğe iştirak eden İsrail'in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely de sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Başbakan Truss, gururlu bir siyonist olduğunuzu dile getirdiğiniz ve İsrail’le bu denli iyi bir dost olduğunuz için teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Büyükelçiliği Kudüs'e taşımaya müspet bakıyor

İsrail Başbakanı Yair Lapid, geçtiğimiz 22 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, Liz Truss'ın, İngiltere'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımaya 'müspet baktığını' kaydetmişti.

BM (Birleşmiş Milletler) 77'inci Genel Kurulu'na iştirak etmek için bulunduğu New York'ta Truss'la buluşan Lapid, görüşmeye dair sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "İngiltere'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni ülkemizin başkenti Kudüs'e taşımaya müspet baktığını duyuran kıymetli dostum Truss'a teşekkürlerimi iletiyorum. İsrail-İngiltere arasındaki ortaklığı kuvvetlendirmeyi sürdüreceğiz." yorumunda bulunmuştu.

Yorumlar (0)