Trump’tan veda mesajı: Başka bir şekilde geri döneceğiz

ABD Başkanı Donald Trump başkanlıkta son gününde Beyaz Saray’dan ayrılırken yaptığı açıklamada, “Sizlerin başkanı olmak benim için bir onurdu. Her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz. Başka bir şekilde geri döneceğiz.” şeklinde konuştu.

DÜNYA 20.01.2021, 17:53 21.01.2021, 13:52
Trump’tan veda mesajı: Başka bir şekilde geri döneceğiz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen seçimleri kaybetmesi sonrası görevini bugün rakibi Joe Biden’a devredecek. Biden’ın başkanlık yeminine çok kısa bir süre kala Trump, son defa Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak güne başladı. Beyaz Saray’ın kapısında son kez görülen Trump ve eşi kapıdan el ele çıktı.

Kendisini bekleyen gazetecileri selamlayan Donald Trump burada kısa bir açıklama yaptı.

"Her zaman mücadelemi sürdüreceğim"

Donald Trump, “Sizlerin başkanı olmak benim için bir onurdu. Her zaman sizler için mücadelemi sürdüreceğim.” diyerek başkan yardımcısı Mike Pence başta olmak üzere yönetimde görevli Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’ne teşekkürlerini sundu.

"Başka bir şekilde geri döneceğiz"

Birkaç saat içerisinde yemin ederek Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. Başkanı Joe Biden’a adını zikretmeden başarı dileklerini ileten Trump, “Yeni yönetime bol şansı ve başarı diliyorum. Gelecek süreçte çok başarılı olacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Trump, “Başka bir şekilde geri döneceğiz” dedikten sonra eşi Melania Trump ile beraber uçağa binerek Washington’dan ayrıldı.

Yorumlar (0)