Trump’tan Twitter restleşmesi: Kendi platformumuzu kurabiliriz!

Başkanlık döneminde Twitter ile arasındaki tartışmalarla sık sık gündeme gelen Trump, son olarak ise Kongre Binası baskınının ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklamaların silinmesi ve hesabının askıya alınmasıyla Twitter’a rest çekti. Trump, “Gerekirse kendi platformumuzu kurabiliriz. Bizi susturamayacaksınız.” dedi.

DÜNYA 09.01.2021, 09:43 10.01.2021, 09:22
Trump’tan Twitter restleşmesi: Kendi platformumuzu kurabiliriz!

Amerika Birleşik Devletleri’nde 6 Ocak tarihinde yaşanan Kongre Binası baskınından sonra öncesinde de var olan Trump ve Twitter’ın arasındaki anlaşmazlık gittikçe alevleniyor.

Twitter tarafından Trump’ın hesabı geçtiğimiz günlerde geçici olarak dondurulmuştu, bugün ise kalıcı olarak askıya alındı.

“Twitter beni susturmak için radikal solcularla iş birliği yaptı”

Donald Trump, resmi sosyal medya hesabı üzerinden kalıcı olarak askıya alınması sonrası başkanlık makamının resmi hesabından yaptığı yazılı duyuruda, “Uzun bir zamandır Twitter’ın ifade özgürlüğünü yasaklamaya ilişkin çok ileri gittiğini ifade ediyordum ve bugün de Twitter çalışanlarınca, beni susturmak için Demokratlar ve radikal solcularla iş birliğinde bulunuldu.” dedi.

“Twitter uzun bir süre hayatta olamayacak”

Trump kendisine oy veren 75 milyon kişiyi hatırlatarak, “Twitter özel bir firma olabilir fakat hükümetin onlara sağlamış olduğu yasal koruma olmaksızın uzun süre hayatta kalamayacaklardır.” şeklinde konuştu.

“Bizi susturamayacaksınız”

Donald Trump, sosyal medya hesabının askıya alınacağını önceden aklına getirdiğini söyleyerek, “Diğer pek çok siteyle de iletişimdeydik ve yakın zamanda bir duyuru paylaşacağız. Bununla beraber gelecekte kendi platformumuzu kurmaya dair olasılıkları da değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Trump açıklamalarında Twitter’ın ifade özgürlüğünü sağlamadığını söyleyerek, “Dünyadaki en tehlikeli kişilerin özgür bir şekilde konuşabildiği ve aşırı solu yükselten Twitter’dır. Bizi takip etmeyi sürdürün.” şeklinde konuştu.

Twitter, açıklamaların olduğu hesabı sildi

Twitter tarafından “realDonaldTrump” kullanıcısı da askıya alınırken söz konusu açıklamanın paylaşıldığı resmi hesap “POTUS”daki gönderi de paylaşımdan kısa bir süre zaman geçmesinin ardından kaldırıldı.

Ekibin sayfası da askıya alındı

Twitter tarafından Trump’ın seçim kampanya ekibinin kullandığı ve 2,4 milyon takipçili “TeamTrump” hesabı da askıya alındı.

Yorumlar (0)