Trump’tan Theresa May açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, Theresa May’in parti liderliğinden istifa kararı hakkında değerlendirmede bulundu.

DÜNYA 25.05.2019, 09:57 25.05.2019, 10:02
Trump’tan Theresa May açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May’in istifa kararından üzüntü duyduğunu belirtti ve “Bunu, kendi ülkesinin iyiliği için yaptı.” dedi.

ABD Başkanı Trump, Japonya’ya hareket etmeden önce Beyaz Saray’ın bahçesinde İngiltere Başbakan’ı May’in istifa kararı hakkında değerlendirmede bulundu.

"KENDİ ÜLKESİNİN İYİLİĞİ İÇİN YAPTI"

Trump, May’in aldığı bu karar için, “Theresa için üzgünüm, kendisini çok severim. İyi bir kadın. Çok çalışkan ve güçlü. Bazı insanların sürpriz olarak gördüğü, bazılarının ise görmediği bir adımı (istifa kararı) atmaya karar verdi. Bunu kendi ülkesinin iyiliği için yaptı. Kendisini severim, zaten iki hafta sonra görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İngiltere Başbakanı May, partisinin liderliğinden 7 Haziran'da istifa edeceğini bildirmişti. Başbakanlık Konutu ’10 Numara’da Muhafazakar Parti yönetimi ile bir araya gelen May, görüşmenin ardından basına açıklama yapmış ve 7 Haziran’da parti liderliğini bırakacağını belirtmişti.

Yeni parti lideri seçilene kadar başbakanlığı sürdüreceğini kaydeden May, "Brexit’i hayata geçirememiş olmak benim için derin bir pişmanlıktır ve öyle kalacaktır." İfadelerini kullanmıştı. Yaklaşık 3 senedir başbakanlık görevini sürdüren May’in AB ile vardığı Brexit anlaşması daha önce parlamentoda üç kez reddedilimşti.

Yorumlar (0)