Trump’tan kadınlara: Lütfen beni sevin!

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak 59. Başkanlık Seçimi öncesi kampanya turuna Pensilvanya eyaletinde devam eden ABD Başkanı Donald John Trump, yaptığı mitingde banliyölerde yaşayan kadınlara seslenerek oy istedi. Donald John Trump, “Mahallenizi ben kurtardım. Lütfen beni sever misiniz?” dedi.

DÜNYA 15.10.2020, 10:55 17.10.2020, 13:11
Trump’tan kadınlara: Lütfen beni sevin!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Pensilvanya eyaletinde açık alan tercih eden ABD Başkanı Donald John Trump, Murtha Johnstown-Cambria County Havaalanı’nda konuştu.

Amerikan Başkan Donald John Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastalarına hitaben de, “Acınızı çok iyi hissediyorum çünkü o acıyı ben de yaşadım.” diye konuştu. "Kendimi Süpermen gibi hissediyorum" diyen Başkan Trump, koronavirüse karşı bünyesinin bağışıklık kazandığını vurgulayarak, “Covid-19'u birlikte yeneceğiz” ifadesini kullandı.

Banliyölerde yaşayan kadınlara da seslenen Donald Trump, “Mahallenizi ben kurtardım. Lütfen beni sever misiniz?” dedi ve oylarına talip olduğunu ifade etti.

Pensilvanya'nın durumu

Pensilyvanya eyaleti ABD Başkanlık Seçimi için büyük önem taşıyor.

Hem Demokratlar (Joe Biden) hem de Cumhuriyetçiler (Donald John Trump) için adeta savaş alanına dönen Pensilvanya'daki seçim görevlilerinin beşte biri, Trump’ın kampanya ekibi tarafından açılan davalarla uğraşıyor.

Pensilvanya eyaletinde seçim malzemelerinin bulunduğu depodan hırsızlık yapılmış ve ardından çok sayıda dava açılmıştı.

Başkan Trump ise Pensilvanya'da "kötü şeyler olduğunu" ileri sürmüştü.

Yorumlar (0)