Trump’tan ‘11 Eylül’ eleştirisi: Sonuna kadar gitmediler

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 11 Eylül saldırılarına ilişkin yürütülen soruşturmaların belirsizliğini koruduğunu dile getirerek, “11 Eylül soruşturmalarında hiç kimse sonuna kadar gitmedi” dedi.

DÜNYA 29.07.2022, 08:14 29.07.2022, 17:05
Trump’tan ‘11 Eylül’ eleştirisi: Sonuna kadar gitmediler

Eski ABD Başkanı Trump, New Jersey’de gerçekleştirilen LIV Golf Turnuvası’na katıldı. Organizasyona Suudi Arabistan’ın sponsor olmasını protesto eden 11 Eylül kurbanlarının ailelerine ilişkin de konuşan Trump, önemli mesajlar verdi. 

“Tüm dünya için korkunç bir olaydı”

11 Eylül saldırılarının Amerikan halkında derin yaralar açtığını dile getiren Trump, “Bu saldırının sorumluları şüphesiz ki birer manyak. Aslında yalnızca bizim ülkemiz için değil, tüm dünya için korkunç bir olaydı. Bugün burada çok renkli bir organizasyon oluyor. Çok eğleneceğiz ve kutlanacak birçok şey var. Derneğe oldukça yüklü bir para akışı sağlanacak” ifadelerini kullandı. 

“Bu konu hala belirsizliğini koruyor”

11 Eylül saldırılarının arasında Suudi Arabistan’ın olduğuna ilişkin söylentilere dair de konuşan Trump, “Bu organizasyona sponsor olanları çok uzun süredir tanıyorum. Yıllardır kendileri ile dostuz. Bu insanlar, ülkemizin şirketlerine önemli yatırımlar yaptılar. Birçok Amerikan şirketinde önemli görevlerde bulundular. Golf camiasına katkıları da gerçekten harika. Şu bir gerçek ki, 11 Eylül soruşturmasında hiç kimse sonuna kadar gitmedi. Bu konu hala belirsizliğini koruyor” dedi. Trump’ın bu mesajları, 11 Eylül saldırısı kurbanlarının aileleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Yorumlar (0)