Trump’ın bu seferki hedefi Netanyahu: “Bibi, hiçbir zaman Filistin ile barış istemedi” 

ABD eski Başkanı Donald Trump, İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında açtı ağzını yumdu gözünü: “Hiçbir zaman Filistinlilerle barış istemedi. İlk kez kendisinin dile getirdiği Ortadoğu Barış Planı da işe yaramadı.” 

DÜNYA 14.12.2021, 12:19
Trump’ın bu seferki hedefi Netanyahu: “Bibi, hiçbir zaman Filistin ile barış istemedi” 

ABD merkezli bir basın kuruluşu muhabiri Barak Ravid, yakın zamanda kitabını piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Kitapta, Ravid’in Trump ile yaptığı röportajdan kesitler bulunuyor. Nisan ayında yapılan röportajın bir kısmı, henüz birkaç saat önce yayınlandı. Yayınlanan bölüme göre Trump döneminde hazırlanan sözde “Ortadoğu Barış Planı” hakkında konuşan ABD eski başkanı şu ifadeleri kullanmış: “Netanyahu hiçbir zaman Filistinlilerle barış istemedi. Barışın önündeki engel Filistin değil Netanyahu idi.” 

Filistin Başkanı Mahmud Abbas, “baba” gibiydi 

Trump’ın Mahmud Abbas hakkında yaptığı yorumlar ise şu yöndeydi: “Mahmud Abbas, ilk görüşmemizde beni çok iyi karşıladı. Adeta baba gibiydi. Bir insana karşı bundan daha kibar olunamazdı. Abbas’ın barış isteğinin Netanyahu’dan daha fazla olduğunu düşünmüştüm. Abbas sık sık barış ifadesini kullanmasına rağmen Netanyahu da beklemek gerektiğini dile getirirdi. Fakat aslında Bibi (Binyamin Netanyahu), barış istemezdi.” 



“Bibi, sen anlaşmak istemiyorsun değil mi?” 

Trump, Netanyahu’nun barış istemi hakkındaki konuşmasını şu şekilde dile getirmiş: “Benim hayatım anlaşmalarla geçti. Bir gün, Bibi ile birkaç dakika telefonda konuştuk. Sözünü kesip dedim ki ‘Bibi, sen anlaşmak istemiyorsun değil mi?’ O da bana kem küm etti. Bibi, hiçbir zaman anlaşma ve barış istemedi.” 

Biden’ın zaferini ilk kutlayan Netanyahu oldu 

Biden’ın seçim zaferini kutlayan ilk kişinin Netanyahu olması karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirten Trump, Bibi’yi “sadakatsizlik ve nankörlükle” suçlamış ve o günden sonra bir de iletişim kurmadıklarını aktarmıştı. Röportajında ise Netanyahu hakkında aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı. 

Yorumlar (0)